Comfort-NETshare hálózati rendezvény

Kovács Attila, 2006. április 12. 13:35
Április 12-én Budapesten tartották meg a Comfort-NETshare Kft. újabb Business Club Comfort egész napos szakmai rendezvényét. Hat előadás hangzott el, amelyekből hármat a házigazda táérsaság képviselői, hármat a Comfort külfdöldi partnercégeienek (Silex, GoBackTV, Patton Electronics) előadói tartottak.
Az IP TV rendszerekinternet szolgáltatók kábelTVszolgáltatók rendszereibe való integrálását ismertette a Comfort-Netshare partner, a GoBackTV cég képviselője, Gabor Molnar. Kitért a személyre szabott televíziózás lehetőségeire is. Mint mondta, ez DSL vagy kábeles hálózaton keresztül, a digitális technológiának köszönhetően, időtől függetlenül és költséghatékonyan történhet. A RetroVue rendszer használatával lehetőség nyílik stream alapú televízió szolgáltatások igénybe vételére. Ehhez mindössze IP-re és Gigabit Ethernetre van szükség. Előnyök a nézők számára: azt nézik, amit szeretnének, amikor és ahogyan csak akarják; példa nélkül álló a csatornaválaszték; a csatornák időszakosan letilthatók; az igényekhez igazodó reklámok tekinthetők meg; megválasztható, hogy milyen reklámok, milyen hosszan és milyen mennyiségben jussanak el a nézőhöz; saját videofelvételeik tárolhatók a központ szolgáltató szerverén. Előnyök a műsorszolgáltatók számára: a reklámok sugárzása nem korlátozható a tv-néző oldalán; a reklámsugárzás korlátozásából befolyó bevételből részesedhetnek; pontosan mérhető, hogy melyik reklámot hol és hányszor látták; a bővített reklámok új piacot nyithatnak a reklámértékesítőknek; bevétel származhat a műsorok ismételt megnézéséből is; könnyen bekapcsolódhatnak ebbe az üzletbe, mivel a technikai körülmények adottak.

A továbbiakban a hálózati nyomtatás korszerű eszközeiről Albrecht Streller (Silex Technology), a VoIP eszközökről és alkalmazási lehetőségeikről Martin Svozil (Patton Electronics) tatott előadást. A Comfort-NETshare munkatársai közül Szilágyi Zsolt a faxolás jövőjéről, Varga Évabelső adathálózat kifelé menő adatkommunikációjának E-Detective eszközökkel történő ellenőrzéséről, illetve Gulyás Zoltán az IP alapú KVM switch berendezések adatparki üzemeltetésben való használatáról és a soros porti eszközök biztonságos távvezérléséről beszélt.
Kulcsszavak: Comfort-Netshare

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14