VIA kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: VIA

Négymagos, energiatakarékos processzor a VIA-tól

A hét közepén a VIA bevezette asztali PC-khez és a HTPC piacra az első négymagos mikroprocesszorát. Az új 1,2+ GHz-es CPU – márkaneve: „QuadCore” – processzor a szuperskalár „out-of-order” (az eredeti sorrendtől eltérő utasítás végrehajtás) x86 architektúrán alapul. Az új processzor legfontosabb jellemzői a többszálú technológia és az alacsony energiafelvétel.

Kulcsszavak: processzor VIA
2011. május 15. 16:50

Via Nano-alapú Shuttle barebone

A Shuttle nem sokkal a tajvani Computex kiállítás előtt kiszivárogtatta azt az információt, hogy egy olyan ultra-energiatakarékos barebone PC-vel készül előállni, amely az eddigi Intel lapkák helyett Via Nano processzorral van felszerelve.

Kulcsszavak: VIA PC
2009. május 28. 07:28

Dell szerverek Via Nano processzorral

A Dell mindeddig példátlan módon nem Intel vagy AMD CPU-val, hanem a Via energiatakarékos Nano lapkáival dob piacra kisvállalkozásoknak szánt szervereket.

Kulcsszavak: Dell szerver VIA Via processzor
2009. május 18. 07:06

VIA processzorra vált az OLPC XO-1 laptop

A One Laptop Per Child alapítvány hamarosan elérhetővé teszi a fejlődő világ gyermekeinek szánt első generációs OLPC laptop megújított verzióját, amelyben az eddigi AMD Geode lapka helyett egy VIA CPU kap majd helyet.

2009. április 19. 16:43

Új VIA referencia-alaplap netbookba

A VIA egy olyan új alaplap-tervet mutatott be, amely a cég új VX855 integrált lapkakészletén valamint régi C7-M processzorán alapul, és állítólag kifejezetten az olyan gyártókat célozza, akik még újak a mini-laptop piacon.

Kulcsszavak: VIA Via alaplap notebook
2009. március 19. 10:00

1080p felbontást támogató Via médiaprocesszor netbookokba

A VIA bejelentette legújabb integrált médiarendszer-processzorát (MSP), amely a ma oly divatos minilaptopokban is lehetővé teszi az 1080p teljes HD képmegjelenítést, természetesen VIA CPU-s rendszerekben.

Kulcsszavak: VIA processzor
2009. március 14. 18:31

Az nVidia Ion platformja még az idén támogatni fogja a VIA CPU-kat

A tajvani Digitimes értesülése szerint az nVidia netbook-okba szánt Ion grafikus platformjának még az idén kiadják egy olyan verzióját, amely az Intel Atom mellett a VIA Nano processzorait is támogatja.

2009. február 22. 09:13

VIA új két CPU magos processzor 2009 végén

A VIA Technologies közölte partnereivel, hogy a vállalat már tervezi a következő generációs Nano 3000 sorozatú CPU-k bevezetését, amelyek vaószínűleg 2009 végén lesznek kaphatók. A két CPU magos Nanó CPU mintái 2009 második felében készülnek el. Tömeggyártásuk 2009 végén, vagy 2010 elején kezdődik.

Kulcsszavak: VIA processzor
2009. január 2. 11:24

VIA és AMD Atom-rivális CPU-k a héten?

Sajtóértesülések szerint a VIA és az AMD is a héten tervezi forgalomba hozni, illetve bemutatni legújabb, mini-laptopokba szánt energiatakarékos processzorait, amelyekkel az igen sikeres Intel Atom babérjaira törnek.

Kulcsszavak: VIA AMD processzor notebook
2008. november 11. 12:04

Az nVidia marad, a VIA viszont tényleg kiszáll a lapkakészletgyártásból

Miközben az nVidia tagadja azokat a híreket, amelyek szerint befejezné a lapkakészletgyártást, a VIA éppen erre a következtetésre jutott, legalábbis ami az Intel és AMD CPU-s alaplapokat illeti.

Kulcsszavak: processzor VIA nVidia
2008. augusztus 11. 21:02

A VIA bemutatta az OpenBook mini noteszgépcsaládot

Az olcsó noteszgépek piaca az ASUS Eee PC májusi bevezetése után újabb masinákkal bővült. Sok neves gyártó – köztük a Hewlett-Packard és az Everex – jelent meg versenytársként ebben a szektorban, míg mások – Dell, MSI és ECS – néhány héten belül lépnek be ide.

Kulcsszavak: notebook VIA
2008. május 28. 13:03

45 nm-es Dual-Core processzorokkal erősít a VIA

A VIA Technologies fel akarja venni a versenyt a vezető processzorgyártókkal, és elő akar rukkolni saját 45 nm-es illetve kétmagos termékeivel.

Kulcsszavak: VIA Via processzor
2008. május 16. 07:23

Megvenné a VIA-t az nVidia?

A tajvani Digitimes értesülése szerint a leginkább grafikus lapkáiról és videókártyáiról ismert nVidia tárgyalásokat folytatott a VIA processzorgyártóval a cég megvételéről.

Kulcsszavak: VIA nVidia +céginfo
2008. március 19. 11:05

Via Isaiah 64-bites processzor

A Via egy megújult architektúrájú, 64-bites alkalmazásokat is kezelni tudó processzort jelentet meg nemsokára a CPU-piacon, amelynek egyébként csak igen vékony szeletét birtokolja.

Kulcsszavak: processzor VIA
2008. január 24. 22:19

1 wattos Via processzor

A Via Technologies egy olyan mikroprocesszort fejlesztett ki, amely használat közben mindössze 1 watt energiát fogyaszt.

Kulcsszavak: VIA processzor
2007. augusztus 25. 18:07

VIA Pico-ITX: a világ legkisebb alaplapja

A VIA bemutatta a cég szerint a világ legkisebb számítógépes alaplapját, a Pico-ITX-et, amelyet x86-os rendszerek fő alaplapjául fejlesztett ki a cég.

Kulcsszavak: alaplap VIA
2007. április 21. 19:43

A világ legalacsonyabb fogyasztású noteszgépe

A tajvani VIA cég bejelentette, hogy rendkívül alacsony fogyasztású mikroprocesszorát, az amerikai OEM, az Everex beépítette NC1500 típusjelű hordozható masinájába, amely jelenleg a leghatékonyabb energia-felhasználással rendelkezik a világon.

Kulcsszavak: VIA notebook
2006. október 27. 20:14

VIA fürt szerverplatform

A VIA Technologies, Inc., ezen a héten a kínai eMEX kiállításon mutatja be a ’VIA Cluster Server Platform’-ot, az ultra-alacsony energia-felvételű nagy sűrűségű szerver referencia konstrukciót, két VIA Eden-N processzor alapú VIA VT310-DP Mini-ITX alaplappal.

Kulcsszavak: VIA szerver
2005. október 24. 16:08

Nagyobb teljesítményű Via processzorok olcsó noteszgépekbe

A tajvani Via Technologies egy olyan processzort mutatott be C7 néven, amely a gyártó szerint lehetővé teszi majd 800 dollár alatti "vékony és könnyű" noteszgépek gyártását.

Kulcsszavak: VIA
2005. május 29. 21:03

A VIA és az XGI közzéteszi chipmeghajtóinak forráskódját

A két tajvani chipgyártó bejelentése szerint azért teszik közzé a vezérlőszoftverek forráskódját, hogy minél több Linux alkalmazás futhasson biztonságosan termékeiken.

Kulcsszavak: VIA
2005. április 15. 09:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

Az iskoláskorú gyerekek jelentős része a neten tartja a kapcsolatot a barátaival, osztja meg az élményeit, az idősebbek esetleg már online is vásárolnak és olvasnak híreket. A világhálón számtalan lehetőség várja a diákokat, ám nem mindenki van tisztában az ezzel járó veszélyekkel. Európa egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET ezért figyelemfelkeltő kreatív pályázatot hirdet a 6-20 éves korosztály számára Netezz biztonságban! címen. A legötletesebb pályamunkákat értékes nyereményekkel jutalmazzák, nevezni október 1-től 31-ig az ESET oldalán lehet.

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

A világ harminc országának legfeljebb 15 és fél éves diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpiát (eJOI) idén Ukrajna rendezte meg – virtuálisan. A magyar diákolimpikonok a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával készültek fel az eJOI-ra, amelyen két ezüstérmet és öt bronzérmet szereztek.

2022. szeptember 26. 18:20