Uber kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Uber

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

Budapest után Debrecen lesz a második város, ahol elindítja okostelefon-alapú (az UBER megoldásaira sok tekintetben hasonlító) utazásmegosztó szolgáltatását a Taxify. Ennek érdekében megkezdték a sofőrök toborzását a városban és a környező településeken. 

2018. szeptember 20. 11:35

Feltörték az Ubert! Veszélyben az adataink?

Az Uber meghekkelése és a felhasználói adatok ilyen nagymértékű érintettsége – 57 millió felhasználót, valamint járművezetőt érint a behatolás világszerte – rávilágít az átláthatóság és az elszámoltathatóság fontosságára a vállalkozásoknál. 

2017. november 22. 16:34

Önvezető Uber-taxik és más "autós" hírek

Bár év végén már csendesedni szokott az innováció is, az idén - úgy tűnik - még Karácsony előtt is egymás érik a műszaki újdonságokról szóló hírek: az Uber már önvezető autókkal szállítja utasait, Trump technológiai tanácsadó csapatához csatlakozott a Tesla-vezér, Elon Musk, és - ha már autók - a GM új márkájából már az első nap huszat eladtak, és több százat előjegyeztek. Nézzük a híreket részletesen!

Kulcsszavak: Uber Tesla Elon Musk
2016. december 15. 11:58

Újított az Uber

Habár a felhasználók itthon egyelőre nem élvezhetik az Uber nyújtotta előnyöket, a világ több mint 450 városában továbbra is elérhető a megújult szolgáltatás. 2012 óta a mostani az eddigi legszélesebb körű frissítés az applikációban.

2016. november 26. 11:40

Kereszténység - kommunizmus - sharing economy

Bár alapvetően hírek/tudósítások publikálása a Prím Online profilja, úgy gondoltuk, hogy ilyenkor - egy négynapos ünnep negyedik napján - amikor a hírek és az infokommunikációs események némiképp megritkulnak, érdemes hangot adnunk egy véleménynek. Kalmár Péter írása - némi áttétellel - egy közös barátunktól, az Amerikában élő Horváth Lászlótól (aki maga is szerzőnk) jutott el hozzánk, s bár neki is, nekünk is borzolta kicsit idegszálainkat a kereszténység, a kommunizmus és a sharing economy között vont párhuzam, azt mondtuk: érdekes... Ön - kedves olvasó - mit mond? Lehet vitatkozni Facebook oldalunkon is...

2016. március 15. 01:04

Az Uber és az innováció mellett kampányol a Green Taxi

Kampányt indít az Uber mellett a Green Taxi; az elektromos taxiflottával szolgáltató budapesti társaság kampányának üzenete, hogy az innováció a fejlődés záloga, így aki az innovatív megoldásokat erőszakkal próbálja ellehetetleníteni, az a fejlődésre mond nemet.

2016. február 23. 15:48

A fővárosiak támogatják az UBER-t

A fővárosi lakosság döntő többsége támogatja az UBER-t egy frissen készült felmérés szerint. Az IPSOS kutatása alapján a budapestiek kétharmada egyetért azzal, hogy továbbra is szükség van a közösségi autómegosztó szolgáltatás működésére a fővárosban.

2016. február 17. 15:49

Fónagy: megvizsgálják az Uber-app letiltását

Fónagy János parlamenti államtitkár vezetésével folytatódott a konzultáció a taxis szervezetekkel 2016. február 10-én, Budapesten. A kormány mai ülésén tárgyalja a fejlesztési tárca javaslatát, amelynek alapján a jogsértő taxiszolgáltatás megakadályozása érdekében a rendszám levételére, a gépkocsi forgalomból való kivonására adhat felhatalmazást a rendőrségnek.

Kulcsszavak: Uber
2016. február 10. 15:00

Van mód az Uber elszámoltatására

A taxis tüntetés által kirobbantott vita az Uberről legtöbbször az elszámoltathatóság hiányát veti a megosztott gazdaság modelje szerint működő személyfuvarozó társaság szemére.  A Barion Payment Zrt. egyik alapítója, Bíró Tamás szerint igaz, hogy a technológiai fejlődéssel rengeteg megválaszolandó kérdés jár együtt, de az innovatív pénzügyi start-upoknak van jó válaszuk a "sharing economy"-ra alapozott vállalkozások átlátható elszámoltatására. 

Kulcsszavak: e-pénz Uber Barion
2016. január 20. 14:26

Az Uber sokkal tartozik a taxisoknak

Nehéz felmérni annak a kampánynak marketing értékét, amit ezekben a napokban kap az Uber a taxisoktól, sokan most értesültek róla először, hogy van alternatív fuvarozó is. Az App Store és a Google Play letöltési toplistáit mindenesetre magasan az Uber alkalmazása vezeti, akinek eddig nem volt benne a telefonjában, mostantól benne lesz.

2016. január 19. 21:01

Miért nem übereli szoftveres megoldásaival a TAXI az UBERT?

A mai nap egyik legfőbb témája a közösségi oldalakon a taxisok forgalomlassító demonstrációja az Uber ellen: a posztokban a jogtól az árakig sok mindenről esik szó, de azzal senki sem foglalkozik, hogy miért nem fejlesztetnek maguknak a taxisok egy olyan szoftvert, vagy akár jobbat, mint amilyen az Uberé. 

Kulcsszavak: Uber
2016. január 18. 13:48

Uber: nyolcszorosára nőtt a mobilalkalmazás felhasználóinak száma tavaly

Az utazásmegosztó szolgáltatás, az Uber felhasználók száma Budapesten 2015-ben folyamatosan nőtt és már 80 ezernél tart, ami nyolcszorosa a tavaly év elején mértnek - közölte az Uber az MTI-vel csütörtökön.

Kulcsszavak: Uber
2016. január 14. 11:36

Az észt útra fordul az Uber?

A taxisok és az Uber közötti ellentét rendezésére a kormány nyáron tette közzé az új taxirendeletet, amelynek értelmében üzletszerűen személytaxi-szolgáltatást vagy személygépkocsis személyszállító szolgáltatást vállalkozást folytathat, utast pedig kizárólag a jogszabályban előírt feltéteknek megfelelően szállíthat.

Kulcsszavak: mobilalkalmazás Uber
2015. december 15. 12:24

A felhasználók egymásnak ajánlják az Ubert

A budapesti Uber-utazások közel egyharmada metróállomás közelében indul vagy végződik. Az utasok pedig elégedettek az Uberrel és bátran ajánlanák barátaiknak is a szolgáltatást.

2015. november 7. 09:13

Uber: több mint 600 ezer utazás a mobilalkalmazás segítségével Budapesten

Tavaly novemberi indulása óta Budapesten több mint 600 ezer utazást tettek meg az utazásmegosztó szolgáltatás segítségével, a magyar főváros fejlődése a felhasználók számának gyors növekedése és az autós partnerek körének bővülése szempontjából is egyedülálló - közölte az Uber.

2015. október 21. 16:22

UberENGLISH: már angolul beszélő autós partnert is lehet rendelni

A két, Magyarországon is ismert és népszerű technológiai vállalat együttműködésének köszönhetően az Uber felhasználói angolul beszélő autós partnert rendelhetnek az Uber mobilalkalmazásán keresztül. Az autósok nyelvtudását az Uber a Duolingo Test Center-ben vizsgáztatja. Az UberENGLISH elsőként Kolumbiában érhető el.

2015. szeptember 14. 10:31

Az Uber folytatja működését a taxirendelet életbe lépése után is

Az Uber utazásmegosztó szolgáltatással foglalkozó cég folytatja működését Budapesten az új taxirendelet csütörtöki életbe lépése után is

Kulcsszavak: Uber
2015. augusztus 6. 15:32

Az Uber új szolgáltatást vezet be a fogyatékkal élők és az idősek számára

Los Angeles és San Francisco városaiban is elérhető az Uber különleges szolgáltatása, mely idős utasok és fogyatékkal élők szállítására specializálódott autókat és sofőröket vezet be.

Kulcsszavak: fogyatékkal élők Uber
2015. július 22. 14:18

Az Uber technológiát és tehetségeket vásárol a Microsofttól

A Microsoft megerősítette a hírt, hogy nem gyűjti tovább a térkép adatokat. Az átalakítás keretében a Microsoft adatközpontot, kamerákat, szellemi termékeket és mintegy 100 fejlesztőt ad el az Ubernek.

2015. július 2. 16:27

Bárki lehet virtuális Uber sofőr

Csütörtökön jelent meg az UberDrive játék az iTunes Store kínálatában. A játék segítségével kezdő és haladó autóvezetők próbálhatják ki rátermettségüket, mielőtt ténylegesen regisztrálnának Uber sofőrnek.

Kulcsszavak: Uber játék AppStore
2015. június 16. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

A Neumann Társaság által vezetett Informatikai Múzeum újra várja látogatóit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában új kamarakiállítással, még sosem látott műtárgyakkal, nyári táborokkal és tematikus szombati programokkal.

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

Hiánypótló funkcióval bővült a WIWE mobil EKG, mostantól szívritmus-variablilitás (HRV) mérés készítésére is alkalmas az eszköz. Az új funkciót biztosító frissítés a napokban vált elérhetővé a különféle applikációs webáruházakban, ráadás meglepetésként június 17-től egy hónapon keresztül a WIWE kedvezményes áron lesz megvásárolható. 

2020. június 15. 16:23
online sportfogadás