XML kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: XML

Nemzetközi szabvány lett a Microsoft Open XML

Több mint 14 hónapos intenzív vizsgálat után a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) és a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) közös technikai bizottsága befejezte az Ecma International által benyújtott 29500-as számú Office Open XML nemzetközi szabványtervezet értékelésének hivatalos eljárását.

Kulcsszavak: Microsoft XML szabvány
2008. április 2. 12:28

Reuters: Első körben megbukott a MS Office Open XML formátum szabványosítása

A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) keddi ülésén a Microsoft Office Open XML fájlformátuma némi meglepetésre nem kapta meg a gyorsított eljárásban történő szabványosításhoz szükséges mennyiségű szavazatot.

2007. szeptember 5. 20:09

Széleskörű támogatás az Open XML-nek

A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) közölte a résztvevő szabványügyi testületekkel az Open XML fájlformátumok ratifikációjáról tartott előzetes szavazás eredményét. Az összes határozott állásfoglalást tartalmazó szavazat 74%-a, vagyis 51 ISO tag támogatta az Open XML-t.

2007. szeptember 5. 09:04

Mégsem támogatja az MSZT a OpenXML ISO-szabványosítási folyamatát

Jóllehet korábban a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) támogatta a Microsoft által kezdeményezett Open XML dokumentumformátum szabványosítását, ezt a szavazatát mégsem adja le a szabványosítást végző International Organization for Standardizationnak (ISO).

2007. szeptember 3. 08:45

Open XML - A felhasználók döntenek dokumentumaik formátumáról

A Microsoft szerint a felhasználóknak meg kell hagyni a választás lehetőségét, hogy a számukra legmegfelelőbb formátumot használhassák.

2007. június 21. 09:44

Bináris XML / Sun Fast Infoset – az út a hatékonysághoz?

A Sun megpróbált az élére állni egy bináris XML-nek elnevezett, hatékonyabban használható XML protokollváltozat kidolgozásának, amit már szabványtestületek is támogatnak.

Kulcsszavak: XML programozás Sun
2005. január 22. 12:57

Az EU XML-alapú nyílt dokumentumformátumot javasol

Az Európai Unió IDA Bizottsága olyan, nyílt dokumentumformátumot javasol a tagországok kormányai közötti adatcseréhez, mint például a Microsoft Office Rendszer, XML-re alapuló WordML dokumentumformátuma.

Kulcsszavak: Microsoft XML dokumentum EU
2004. június 28. 10:27

A Microsoft levédi az XML formátumot?

A Microsoft olyan szabványbeadványokat terjesztett be, melyek alapján az XML technológiával készült fájlokat a jövőben nem tudnák kezelni a vállalattól független alkalmazások, ezzel valószínűleg automatikusan elsorvadnának a rivális irodai alkalmazások.

Kulcsszavak: Microsoft XML
2004. január 24. 21:03

Oracle JDeveloper 10g: alkalmazásfejlesztés számítóhálós rendszerekhez

Az Oracle bejelentette, hogy elérhető az Oracle JDeveloper 10g Preview, amelynek révén a fejlesztők megismerkedhetnek a termék nemsokára megjelenő végleges változatával.

Kulcsszavak: Oracle SQL XML
2004. január 1. 17:38

A WWW konzorcium dokumentálja a web architektúráját

A W3C webszabványosítási szervezet legutóbbi haladási jelentései közt érdekes színfoltnak tűnik az a leírás, ami a web struktúráját hivatott dokumentálni. Azt gondolná az ember, hogy ezt már biztos régen megírták, de koránt sincs minden dokumentálva a jelenlegi állapotról.

Kulcsszavak: W3C XML HTML
2003. december 16. 11:23

Nyilvánosan, jogdíjmentesen elérhető az Office 2003 XML referenciasémáinak licence

A Microsoft ingyenes licencprogram keretében elérhetővé teszi a Microsoft Office 2003 XML referenciasémáit és az ahhoz tartozó dokumentációt.

2003. december 8. 20:10

XML, XHTML, IPv6 - hálópolgárok, ébresztő!

Úgy tűnik, hogy a világháló közönsége beletespedt az IP v4 - HTML mocsárba, és addig nem eszmél, amíg a szenny el nem önt mindent. Különben nem kotlana már épp egy évtizede az IP-vNG, azaz, a következő generáció bevezetésén, és az XML - XHTML protokoll helyett a buta HTML protokoll használatával nem dugná tele izmos bitcsöveinket, akár 60-80 százalékban is, bitszeméttel.

Kulcsszavak: XML HTML szabvány IPv6
2003. december 2. 11:50

XML képességekkel bővült az új Adobe FrameMaker

A frissítésben új migrációs és import jellemzők, továbbá a népszerű grafikus formátumok támogatása erősíti a meglévő eszközöket.

2003. december 1. 15:03

Microsoft szemináriumi év vége

A Microsoft hazai irodája intenzív tavaszi, majd nyáron sem rest, ősszel is magvas ráadással kiegészített idei szakmai nagyrendezvény-sorozatának a végéhez közeledik, egy üzemeltetési és egy .NET szoftverfejlesztői konferenciával. Ez átlag havi 3 eseményt jelentett, többnyire több száz főnyi hallgatósággal. A hazai szoftverfejlesztőknek jó hír, hogy a Microsoft ötfőnyire növelte az őket támogató csapatot, a cég termékeinek az oktatását támogató infrastruktúráról pedig egy vaskos kiadványt jelentetett meg.

2003. november 27. 10:14

"Kritikus" minősítésű javítást adtak ki az Office-hoz

A Microsoft kiadta az Office termékcsalád elsõ nagyobb javítófoltját, melynek feltelepítésével kijavítható az adatvesztést okozó hiba.

Kulcsszavak: Office Microsoft XML Word
2003. november 7. 08:23

A Microsoft bejelentette az Office 2003 szoftvercsomagot

A Microsoft bejelentette az Office irodai csomag új verzióját, melyben már spamszűrés és számtalan egyéb, napjainkban fontossá vált képesség van.

2003. október 24. 09:25

A Microsoft két héttel korábban kiadja az új Office változatot

A szoftveróriás Microsoft két héttel a tervezett kiadás előtt elérhetővé teszi az Office 2003 irodai programcsomagot azon vállalati ügyfelei számára, amelyek aláírták a társaság licenctervezeteit.

Kulcsszavak: Office Microsoft XML Word
2003. szeptember 13. 09:02

Az Oracle is biztonsági riadót fújt

[smallimage 1 left] Az adatbázisprogramok gyártója figyelmeztetést tett közzé, melyben tájékoztatja felhasználóit, hogy XML szoftverében egy hiba következtében lehetségessé válik a szervertúlterheléses támadás.

2003. augusztus 23. 18:00

Elkezdődött a Microsoft Identity Integration Server 2003 gyártása

A Microsoft befejezte a Microsoft Identity Integration Server (MIIS) 2003 fejlesztési munkáit.

2003. július 10. 11:54

A Sun 10 milliósra növelné a Java-alapon fejlesztők táborát

[smallimage 1 left] San Franciscóban június 10-12. között nyolcadik alkalommal rendezték meg a JavaOne fejlesztői konferenciát. Az eseményen a Sun Microsystems több bejelentést tett a Java platformmal kapcsolatos tervekkel, termékekkel, fejlesztésekkel és együttműködésekkel kapcsolatosan.

2003. június 12. 19:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

Október 13-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Cégvezetői Csúcskonferenciát, az esemény viszont ezúttal a koronavírus-járvány terjedésére való tekintettel online formában zajlik majd. A konferencia résztvevői megtudhatják, hogyan építhetnek stabil céget a jelenlegi instabil piaci környezetben. Piroska Gyula szervező tájékoztatása szerint a rendezvényen több olyan szakértő és sikeres vállalkozó is előadást tart majd különböző területekről, akik korábban már átéltek nehézségeket, és hiteles információkat tudnak átadni az érdeklődőknek.

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

A vírushelyzetre reagálva online színházi rendszert fejlesztett a Budai Szabadtéri Színház. Már szombat estétől „dupla nézőtérrel” lesz látható a ’Négyen Extra’ című előadás Mészáros Árpád Zsolt, Serbán Attila, Egyházi Géza, Csengeri Attila és Kerényi Miklós Máté szereplésével. Így tehát nem csak azoknak játszanak majd a színészek, akik az épített nézőtéren ülnek, hanem azoknak is, akik otthonról, élőben, HD minőségben követik majd az előadást. A virtuális nézőtérre kedvezőbb áron válthat jegyet a közönség. Az elkövetkezendő fél évben számtalan musical, operett és vígjáték kerül bemutatásra ezzel a módszerrel.

2020. szeptember 9. 12:11
online sportfogadás