OECD kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: OECD

Nemzetközi felmérés bizonyítja a digitális kompetenciafejlesztés fontosságát

Európai diákok körében végzett felmérést az OECD a Vodafone Németország Alapítvány társfinanszírozásában. A „21. századi olvasók: Az olvasási készségek fejlesztése a digitális világban” című jelentés a 15 éves korosztályra vonatkozóan nyújt mélyreható elemzést. 

2021. május 5. 18:11

Év végén ingyen dolgoznak a nők?

„A nők minden évben november 10-től ingyen dolgoznak.” Ezzel a kijelentéssel nyitja novemberi számát a GLAMOUR magazin, hogy felhívja a figyelmet arra a világméretű jelenségre, miszerint a nők ugyanazért a munkáért alacsonyabb bért kapnak, mint férfi kollégáik. A Profession.hu annak járt utána, hogy mire számíthatnak a magyar nők a hazai munkaerőpiacon.

2017. november 18. 11:55

Online eszközök a nemzetközi kereskedelemben

A nemzetközi kereskedelemben való részvétel növeli a vállalatok magabiztosságát - derül ki a Future of Business című felmérés legújabb kiadásából, amely a Facebook, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és a Világbank együttműködésével készült. 

2017. szeptember 8. 09:55

Future of Business felmérés: a kisvállalkozások együtt tanulnak

A Facebook felmérésének legújabb kiadásában azt vizsgálták, hogyan alkalmazzák a cégek a tanulást és a mobil technológiákat bővülésük érdekében.

2017. május 22. 11:06

OECD: a rendszeres iskolai számítógép-használat nem javítja a diákok teljesítményét

A rendszeres iskolai számítógép-használat nem javítja a diákok teljesítményét és általában rosszabb iskolai eredményekkel van összefüggésben - derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) globális jelentéséből.

2015. szeptember 16. 10:18

Magyarország infokommunikációs rendszere az élmezőnyben

Magyarország olyan infokommunikációs és távközlési (ikt) rendszerrel rendelkezik, amely több OECD országénál fejlettebb - mondta Graham Vickery, az OECD információs gazdasági munkacsoportjának vezetője sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Kulcsszavak: IT trend távközlés OECD
2006. október 5. 11:08

Magyarországon lesz az OECD informatikai bizottságának ülése

Magyarország ad otthont 2006. október 2-5. között az OECD Informatikai-, Számítógép- és Távközléspolitikai Bizottság (ICCP), valamint az Információbiztonsági és Titokvédelmi Munkacsoport (WPISP) ülésének, továbbá az új generációs hálózatokkal (Next Generation Networks) foglalkozó szakmai fórumnak.

Kulcsszavak: OECD trend konferencia IT
2006. október 2. 08:09

OECD: Dél-Korea az első, Magyarország pedig a 23. a szélessávú internet terén

Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) legfrissebb adatai szerint a 30 tagország közül Dél-Koreában a legmagasabb, 25,5%-os a szélessávú internetes lefedettség, míg Magyarország 4,6%-kal a 23. helyen áll.

Kulcsszavak: OECD ADSL
2005. október 23. 17:19

OECD tanulmány az infokommunikációs szektorról: utolsó helyről a tizenkettedikre

A mobiltelefon-tarifák csökkenését tekintve az elmúlt három év alatt Magyarország a 30 OECD tagország között az utolsó helyről 2004 végére a 12. helyre lépett előre - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Kulcsszavak: IHM trend távközlés OECD
2005. augusztus 25. 09:42

Spam-ellenes munkacsoportot hozott létre az OECD

A globális gazdasági együttműködési szervezet újonnan megalakított munkacsoportjának feladata a kormányok, vállalkozások és civil szervezetek spam-ellenes tevékenységének összehangolása lesz.

Kulcsszavak: OECD spam
2004. augusztus 14. 19:04

Pataki Dániel helyettes államtitkár az ITU Telecom 2003 Világfórumon

2003. október 12. és 18. között Genfben kerül megrendezésre a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom 2003 Világfóruma, melyen Pataki Dániel hírközlési helyettes államtitkár képviseli az Informatikai és Hírközlési Minisztériumot.

2003. október 13. 18:25

OECD direktíva a spam-probléma kezelésére

[smallimage 1 left]A nemzetközi OECD szövetség olyan irányvonalakat fogalmazott meg, amelyek lehetővé teszik a tagországoknak, hogy egységesen, és hatékonyan lépjenek fel a spam-ek, illetve az internetes csalások ellen.

Kulcsszavak: OECD spam
2003. június 19. 08:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

A magyar háztartások majdnem háromnegyedében használnak vezetékes internetet, viszont másfél millió ember sehogy sem internetezik. Az utóbbi csoportba kerülést leginkább az életkor és a vagyoni helyzet befolyásolja. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) reprezentatív kutatása a háztartások és a 14 éves, illetve annál idősebb lakosság körében, 2020 augusztusában és szeptemberében készült. 

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

A történelem során 2021-ben először haladja meg a 4 ezer milliárd dollárt a nagyvállalatok IT működésre és fejlesztésre fordított kiadása. Négy olyan ország van csupán, ahol a nominális nemzeti össztermék meghaladja ezt az összeget: az USA, Kína, Japán és Németország.

2021. június 7. 17:38