A Mercedes-Benz is begördült a Comdexre

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 17. 12:34
Az Amerikában is nagyon népszerű és kiváló minőségű négykerekűeket gyártó Mercedes-Benz vállalat is részt vesz a Las Vegas-i Comdex kiállításon. A cég elképzelései szerint a gépjárműipar lehet az "e-commerce" legújabb, még kiaknázatlan lehetőségeket rejtő egyik területe.
Ezt Ken Enders, a Mercedes-Benz amerikai eladásokért felelős alelnöke fejtette ki a Comdexen tartott beszédében. Véleménye szerint nem ők lesznek az utolsók, akik erre rájöttek; előbb vagy utóbb minden nagyobb autógyártó cég be fog szállni a gépjárművek elektronikus szolgáltatásokkal való ellátásába.

A Mercedes-Benz tervei szerint kiindulásként olyan on-line szolgáltatásokat kívánnak kifejleszteni, melyek még magasabb szintre emelhetik majd a gépkocsik biztonságát és megbízhatóságát. Ilyen elképzelés például az esetleges műszaki hiba esetén történő on-line tanácsadás, valamint a navigációs rendszerek közlekedési és időjárási információkkal való továbbfejlesztése.

Enders fontosnak tartotta, hogy a jövőben jobban elmélyítsék a Mercedes-tulajdonosok és a cég közötti kapcsolatokat. A tervek szerint amikor a vezető megnyomja az információs gombot a műszerfalon, akkor egy emberi hang fog megszólalni, mellyel szóban is megbeszélhetők az esetleges műszaki problémák, vagy akár különböző információk is lekérhetők lesznek majd. Ez a mobiltelefonos voice-szolgáltatás nagy lehetőséget ad a Mercedes-Benz számára, hogy a Mercedes-tulajdonosok körében még nagyobb márkahűséget alakíthasson ki.

A Comdexen megtartott beszédében Enders kiemelte, hogy a Mercedes-Benz a jövőben nemcsak egy egyszerű autógyártó cég lesz, hanem az IT-részlegével beszáll a különböző platformok és hálózati chipek piacára is. A szükséges chipeket mind maguk fogják létrehozni, és extrém körülmények között is tesztelik majd, hiszen az autók működtetése veszélyes üzem, itt sem a szoftverben, sem a hardverben nem következhetnek be hibák.

Távolabbi víziók szerint a jövőben nem csak a benzinkutaknál fogunk elidőzni, hanem az ún. Info Stationöknél is. Ilyen helyeken letölthetjük autónk legújabb szoftverfrissítéseit, diagnosztikai számítógépekhez csatlakozhatunk, de akár egy új mozifilmet is betölthetünk majd gépjárművünk memóriájába.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50